Appetiten svinger - Stol på dit barn

Eksperter advarer mod ny baby-trend

IMG_6620

Sådan lyder overskriften på en artikel på tv2 i dag – og andre steder. Artiklen kan læses her:

http://livsstil.tv2.dk/2015-09-24-eksperter-advarer-mod-ny-baby-trend

Jeg er hverken ernæringsekspert, læge, diætist eller ekspert på området i øvrigt men… Den artikel frustrerede mig. Ikke kun pga. den på alle måder misvisende og usaglige (i mine øjne) overskrift, men også pga. artiklens indhold som jeg på ingen måder mener stemmer overens med BLW virkeligheden.

Gør det ellers ikke – altså deler billeder af min søn på åbne sociale medier.. – Men har valgt at billedet til dette oplæg skal være af min søn. 7 måneder gammel med en frikadelle på menuen 🙂

For det første er grød en del af BLW – det er bare ikke en del af BLW at made sit barn med grød. Men pre-loadede skeer med grød eller at barnet selv spiser det på anden vis er BLW. Min søn har fået havregrød (og alt mulig anden grød) fra han var 6 måneder (han er snart 2 år og får det stadig), men jeg har bare aldrig madet ham med grød.

Endvidere står der ” I den mad, de selv kan finde ud af putte i munden, er der meget lidt jern”. Forstår slet ikke denne sætning.. Hvad er det for noget mad der hentydes til? Frikadeller, kartofler, bønner, grøntsager i øvrigt, alverdens kød eller?? Og hvordan kan most mad være mere jernindholdigt end ikke most mad? Og handler det ikke mere om hvad det enkelte barn spiser end det handler om hvilken “overgangs-metode” man vælger? Jeg kan være uvidende – er bare en mor, der har valgt at stole på min søn. Hans behov, appetit, sanser ol.

Som en så sigende skrev i min FB gruppe: “Giver ikke meget for deres ekspert, “der er ikke meget jern i det de kan finde ud af at spise” hvilket er hovedbudskabet, jeg vil godt nok sige at kød er blevet gennemtygget og hurtigt begyndt at glide ned herhjemme. Plus kødsaft = blod = propfyldt med letoptageligt jern. Men ja BLW egner sig ikke til kontrol freaks”. ENIG!

Jernmangel eller mangel på andre vitaminer og mineraler er vel en bekymring de fleste forældre deler – BLW eller ej! Selvom jerndråber ikke længere er på Sundhedsstyrelsens “to-do-liste” fra barnet er 6-12 måneder, kan enhver forældre der er bekymret for hvorvidt ens barn får jern nok, jo vælge at supplere med tilskud. Men hvis man hviler i det – maden – og stoler på sit barn og er tryg ved den mad man serverer, er man, i min optik i hvert fald, et langt stykke af vejen. Sundhedsstyrelsen siger jo, med deres reviderede anbefalinger omkring jerntilskud, at behovet for jern fra 6-måneders alderen bør dækkes af en jernholdig kost med blandt andet kød og fisk. Min påstand vil være, at netop BLW børn får kød og fisk mere end “most mad” vil kunne tilbyde, da de jo sidder med ved bordet og får hvad resten af familien får. Det er altså “familiens mad” der er afgørende.

Vil du prøve BLW-metoden, er her gode idéer til menuen – kan ikke se jernmangel problemet 🙂

Morgenmad
• Banan
• Yoghurt til at dyppe i
• Brødstave
• Tørrede abrikoser
• Ostestave

Frokost
• Pastaskruer
• Avocado
• Rugbrødsstænger
• Humus til at dyppe i

Aftensmad
• Broccoli
• Tomater
• Kyllingebryst og frikadeller
• Kartofler
• Agurkestave

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Appetiten svinger - Stol på dit barn