Fordele ved BLW

Ulemper ved BLW

untitled

Hmmm – Har helt ærligt lyst til at skrive, at der ikke er nogen 🙂 Dem der er, er på ingen måde nogen, der generer mig (og det skal nævnes at jeg går under navnet Miss Ajax :-)).

Bogen nævner to – “The mess” og “Other people´s worries”. Og ja – Det sviner. Men alle børn skal lære at spise selv før eller siden, så man kommer ikke uden om det ved at vælge skemad. Ved BLW kommer “svineriet” blot tidligere. Mange oplever, at “the mess” varer i en kortere periode med BLW, fordi barnet træner det flere gange om dagen.

I forhold til andre menneskers bekymring, er det ikke noget jeg har oplevet ret meget. Der er mange der spørger ind til det – nogle måske fordi de er skeptiske. Men jeg tolker det som interesse, nysgerrighed og sund skepsis. I bund og grund skal man jo gøre det, man har det godt med, og som ens barn trives med. De bekymringer, der har været. har primært knyttet sig til “Jamen, blir han ikke kvalt?” – og det er jo i virkeligheden bare omsorg 🙂 At vi har valgt BLW er ikke ensbetydende med, at jeg har en holdning til om andre gør det eller ej – Slet ikke. What works for your family is the best for you!

En 3. ting er madspild – der går meget mad til hvert måltid, fordi der falder så meget ved siden af, og barnet tilbydes mad, til han selv siger fra. Men jeg synes hurtigt det bliver mindre og mindre. Der bliver ligeledes smidt grød- og mosrester ud – så måske der ikke er den store forskel.

Den sidste ting jeg kan komme på er, at hvert måltid kan tage lang tid. Nogen vil nok betragte det som en ulempe. Barnet sidder med maden indtil der siges fra. Det kan nogle gange trække ud, men det er så hyggeligt og dejligt imens. Og måske vi voksne har godt af, at blive siddende lidt længere tid ved bordet og nyde nærværet. Vi har i hvert fald tidligere, brugt mere tid på at lave mad end på at spise den. Så for os er det en god øvelse, at blive siddende ved bordet. Og Walther elsker det <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordele ved BLW