Kræsenhed

Småbørn spiser sig selv raske og elsker råt kød

i1059_

Tjek denne blog – http://blogblw.ankhmedia.dk/?p=61

Det er virkelig interessant læsning! Studie fra 1920’erne viser, at børn ikke behøver voksne og regler for at trives. De kan selv vælge den mad de har brug for, for at være sunde og raske – Siger det lige igen.. Ha tillid til dit barn 🙂

…”Bortset fra tre børn, der ikke prøvede, henholdsvis spinat og salat, smagte børnene på al maden gentagne gange. Efter de første par uger blev børnene dog mere selektive og begynde at foretrække visse fødevarer fremfor andre. Børnene blandede ikke fødevarerne sammen og spiste sjældent mere end tre forskellige fødevarer, i betydelige mængder, ved ét måltid. Selv om børnene helt klart havde individuelle præferencer, var det umuligt at forudsige, hvad de ville spise forud for et måltid; for eksempel kunne et barn vælge ikke at spise æg ved ét måltid, hvorefter op til syv æg kunne blive spist ved det næste.”

…”Dette studie viser tydeligt, at hvis børn får tilbudt en varieret og sund kost, baseret på friske råvarer der ikke er raffinerede, så er de i stand til at spise netop de næringsstoffer og kalorier de har brug for. De har ikke brug for et heppekor, skeer der bliver til flyvemaskiner eller anden indblanding fra vores side. De kan vitterligt godt selv. Disse (stakkels) børn havde ikke engang forældre eller andre mennesker til at spejle sig i, de fik deres måltider isoleret. Alligevel havde de helt styr på, hvad var de skulle; varierede madvarer så deres krop fik alt det den skulle bruge, til at vokse sig stor og sund.”

2 kommentarer

  • Betina

    Spændende blog 🙂
    Ved du om barnet kan spise noget der medvirker til “behandling” af trøske? … Det virker til du har godt styr på BLW, vi kører samme princip herhjemme. Men nu er vi vidst løbet ind i en omgang svamp – vi bruger begge danskvand til rensning, men tænkte om der kunne være nogle madvarer der kunne være gode – umiddelbart kan jeg ikke selv finde noget nemlig 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gerd

      Hej Betina – Mange tak. Beklager mit sene svar, men jeg har været syg. Kender ikke til konkrete madvarer, men kamillete skulle hjælpe – i hvert fald hvis det er trøske i enden. Begynd med at lave en skål eller kop med kamillete, som du lader køle af med låg over. Når teen er tilstrækkelig afkølet, vasker du dine hænder godt og tager et stykke bomuldsvat. Dyp vattet i teen, vrid det og gnub trøsken med vattet. Dyp endelig ikke samme stykke vat i teen igen, men tag en ny tot. Så sætter du teen i køleskabet og gentager behandlingen næste gang, du skifter barnet. I stedet for kamillete kan du bruge danskvand, her er det brusen, der virker.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kræsenhed