Forebyg kræsenhed

Væskemangel

væske

Inspireret af mit eget liv, tænkte jeg, det kunne være relevant men et indlæg om væskemangel. Vi var selv et smut forbi OUH med vores søn i går. Han har siden lørdag været syg (vi har ellers virkelig været heldige med det sygdomshalløj), og han har NÆGTET at indtage mad og væske. Jeg har tidligere skrevet, at han er en bestemt herre, og det er han stadig 🙂 Han blev mere og mere slatten, så jeg tog til lægen i går. Vi blev henvist til OUH med det samme, da hun vurderede, at han havde væskemangel. OUH bekræftede dette, og sagde, at det ikke var ham, der bestemte, om han skulle ha væske – vi måtte tvinge det i ham. Det går ondt i hjertet at tvinge sit barn til noget – men det var for det bedste. Det tog 7 timer at tvinge 100 ml. Resorb (væskeerstatning) i ham, uden han kastede det op. Det var kravet for at komme hjem. Vi kom hjem, og natten har været bedre end de forrige – nok fordi hans væskebalance har været bedre. Vi har en åben indlæggelse, og hvis han kaster det væske op vi tvinger i ham, bliver han indlagt – Så det håber vi ikke sker. For god ordens skyld vil jeg blot nævne, at vi dagene op til havde prøvet ALT – saftevand, is, smoothie osv. Men nej.. Vi havde ikke forsøgt at tvinge det i ham ved fastholdelse, som vi desværre endte med at gøre i går.

Spæd- og småbørn regulerer sædvanligvis deres behov for væske rigtig godt af sig selv. Men der er situationer, hvor du skal være særlig opmærksom på, om dit barn får væske nok. Der skal være balance i regnskabet – dvs. udgifter og indtægter skal justeres. Læs her hvordan du kan vurdere og evt. kompensere.

Tegn på væskemangel (alle var opfyldt med Walther bortset fra den sidste – endvidere målte de hans væsketal ved blodprøver):

  • Tørre bleer
  • Urinen har mere farve, end den plejer
  • Træg mave / forstoppelse, knoldet og sparsom afføring
  • Slapt barn, som virker uinteresseret i omverdenen
  • Maveskindet er slapt og efterlader en lille hudfold, hvis man med et par fingre løfter op i det. Hvis din baby ikke mangler væske, vil huden straks glattes ud igen.
  •  Indsunken fontanelle, når barnet ligger ned. (Fontanellen er den bløde plet øverst på kraniet).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forebyg kræsenhed